sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Syntinen mutakakku



Olen jo pitkään halunnut kokeilla kondensoitua maitoa, joka on valmiiksi karamellisoitu ihanaksi kinuskiksi, njam! Nyt tämä tuote pääsi mutakakun pariksi ja yhdistelmä ei voi olla muuta kuin syntinen ja jo pienikin pala tepsii varmasti makeanhimoon. Mutta silti pitää varalta ottaa vielä toinenkin pala..
Tuote löytyy markettien hyllyltä, joten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan kaikkia kinuskin ystäviä. 
Tämä mutakakun ohje on todella helppo, koska taikinaa ei tarvitse vatkata missään vaiheessa. Taikinaan ei myöskään tule suklaata, ainoastaan kaakaojauhetta, mutta on silti todella täyteläisen suklainen ja mutamaisen kostea sisältä niinkuin asiaan kuuluu. 



Nopea mutakakku

2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
150 g sulaa margariinia
2 kananmunaa
1½ dl kuumaa vettä


  •  Taikina siis sekoitetaan, ei vatkata missään vaiheessa. Pingota irtopohjavuoan (halk.24cm) reunan ja pohjan väliin leivinpaperi. Paperin reunoja ei tarvitse leikata, koska ne helpottavat tarjolle siirtelyä. Voitele ja jauhota reunat kaakaojauheella tai korppujauholla.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa, lisää sulatettu ja jäähdytetty margariini. 
  • Lisää kananmunat ja sekoita nopeasti taikinan joukkoon.
  • Lisää vielä kiehuvan kuuma vesi ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan, paista +175 asteessa n. 20 minuttia kunnes kakku on keskeltä vielä höllyvää.
  •  Jäähdytä kakku, sekoita kinuski tasaiseksi purkissa ja kaada kakun päälle. Laita hetkeksi viileään odottamaan herkuttelua.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti