tiistai 21. lokakuuta 2014

Viipalepikkuleivät



Pikkuleipiä ei tule tehtyä kovinkaan usein. Yleensä vain jouluksi ja juhliin. Yksi ilta kuitenkin mieleeni putkahti nämä ihanat pikkuleivät, joita olin joskus kauan sitten tehnyt lapsuudenkodissani. Niinpä otin puhelun äidilleni ja aloin metsästää ohjetta näihin herkkuihin. Pikkuleivät ovat ihanan makuisia, reunat rapeita ja keskeltä toffeemaisen sitkeitä. Kaiken lisäksi ovat niin helppotekoisia, että suurikin määrä syntyy vaivatta. Suosittelen! Näitä on pakko tehdä jouluksi ;)



200g voita tai margariinia

2,25 dl sokeria

1 kananmunan keltuainen

3 rkl tummaa siirappia

3 tl vaniljasokeria

2 tl soodaa

5 dl vehnäjauhoja


  • Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
  • Erottele keltuainen ja vatkaa voi-sokeri seokseen.
  • Lisää siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet, vatkaa tasaiseksi.
  • Jaa taikina kuuteen yhtä suureen osaan, muotoile n. 2-3cm paksuisiksi tangoiksi. Itse paistoin kolme tankoa per pelti.
  • Tangot voi halutessaan voidella erotellulla valkuaisella ja koristella mantelilastuilla.
  • Paista 200 asteessa kauniin ruskeiksi n.9-12 min. Kunnes ovat levinneet litteiksi.
  • Leikkaa kuumana terävällä veitsellä vinoiksi viipaleiksi.
  
Herkuttele!
 







4 kommenttia:

  1. Vihdoin ja viimein löytyi maku jota olen etsinyt. Nämä olivat herkullisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että että maistui! :) Eikun kokeilemaan, nämä on niin hyviä ;)

      Poista
  2. Tykkään myös tehdä viipalepikkuleipiä, kun ei tarvitse erikseen pyöritellä keksejä muotoonsa vaan ne voi kätevästi leikata paiston jälkeen. Tämä kuullostaa hyvältä ohjeelta, siirappi tuo keksiin kivan sitkeän rakenteen. Taatusti hyviä, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä kyllä yhdistyy helppous, ihana rakenne ja se maku! :) Ei uskoisi että noinkin vaatimattoman näköiset pikkuleivät ovat niin taivaallisia :)

      Poista